Schwarzenegger terug als Conan The Barbarian

Arnold Schwarzenegger gaat opnieuw Conan the Barbarian spelen. The Legend of Conan moet in de zomer van 2014 in de bioscopen draaien, schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

De Oostenrijkse eik speelde in 1982 voor het eerst de barbaar en startte daarmee zijn carrière in Hollywood. Hij speelde het sterke personage twee jaar later nog een keer in Conan the Destroyer. "Ik heb altijd van het personage Conan gehouden", zegt de 65-jarige Schwarzenegger in een reactie. "Ik ben vereerd de rol opnieuw te spelen."

Schwarzenegger werkt hard aan zijn comeback als acteur. Hij was dit jaar al te zien in The Expendables 2 en komt volgend jaar met de actiefilms The Last Stand, The Tomb en Ten. Daarnaast heeft hij nog twee films in de pijplijn. Wanneer de opnamen van The Legend of Conan beginnen, is nog onbekend.

"Het origineel eindigde met Arnold op de troon als een doorgewinterde krijger en daar gaan we in de nieuwe film mee verder", zegt producent Frederik Malmberg. "Hij weet dat hij naar het Walhalla gaat en wil sterven met nog een laatste goede strijd."