FOK! wat een weer...Perioden met zon

Goedemorgen! Over vandaag kunnen we eigenlijk vrij kort zijn. Het is droog en er zijn flinke perioden met zon. De kans op een bui is heel erg klein, maar op de Wadden niet volledig uitgesloten. Wel staat er behoorlijk wat wind.

De afgelopen nacht ontstond er lokaal dichte tot zeer dichte mist en hier en daar was het zicht minder dan 200 meter. In Limburg viel er nog af en toe regen. Op veel andere plaatsen in het land was het vrijwel helder en koelde het flink af. Langs de kust bleef het een stuk warmer als gevolg van het vrij warme zeewater. Vandaag is het in de zon heerlijk, maar aan de kust is de wind wel een spelbreker. Op de Wadden neemt de wind misschien wel toe tot windkracht 6. In het binnenland is de wind minder sterk en is het wat prettiger om buiten te zijn. Voor de komende dagen ziet het er ook niet zo heel slecht uit. In eerste instantie zag het er naar uit dat het erg wisselvallig ging worden, maar dat lijkt nu niet door te gaan. Het zal ook geen stralend weer worden, maar wel vrij rustig.

De afgelopen dagen viel er lokaal weer veel regen. Eigenlijk waren er overal wel gebieden die erg nat waren, maar dit was per provincie soms erg grillig verdeeld. Heiloo is in de eerste week van oktober het natst geweest. Daar viel tot gisteren 79 mm regen. Droog is het in Dronten, daar viel nog maar 17 mm.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

SluierbewolkingGeweldige foto van Wim uit Oudewater van de zon met sluierbewolking (Cirrus.)