Wereldrecordhouders naar Zevenheuvelenloop

De Zevenheuvelenloop in Nijmegen, die gaat over 15 kilometer, kent dit jaar een bijzonder sterk deelnemersveld. Zowel Tirunesh Dibaba, wereldrecordhoudster bij de vrouwen, als Leonard Komon, wereldrecordhouder bij de mannen, komt op zondag 18 november aan de start. Dat maakte de organisatie donderdag bekend.

Dibaba is de succesvolste atlete van de afgelopen jaren. Deze zomer werd de 27-jarige Ethiopische nog olympisch kampioene op de 10 kilometer en won ze zilver op de halve afstand. Ze won in haar carrière vijf olympische medailles en werd negen keer wereldkampioen op de cross. Bij haar debuut op de weg in Nijmegen in 2009 liep ze gelijk een wereldrecord van 46.28 minuten.

Komon miste door een blessure de Spelen maar de 24-jarige Keniaan bewees met zijn winst twee weken geleden in de Dam tot Damloop weer terug te zijn. Toen hij in 2010 in Nijmegen won liep hij de snelste tijd ooit: 41.13 minuten. Ook zijn landgenoot Abel Kirui staat aan de start. Kirui won afgelopen zomer zilver op de olympische marathon en werd wereldkampioen op de marathon in 2009 en 2011.


Wereldrecordhouders naar Zevenheuvelenloop (Foto: Novum)