Monster Hunter 3 Ultimate voor Wii U

Capcom heeft vandaag Monster Hunter 3 Ultimate voor Wii U en Nintendo 3DS aangekondigd voor Europa en Noord-Amerika. Het spel zal in maart 2013 uitkomen.

In de game zijn de spelers jagers en moeten ze opdrachten vervullen terwijl ze monsters moeten zoeken en verslaan. Hierdoor krijgen ze meer ervaring, mogelijkheden en items om zichzelf nog sterkere jagers te maken. In dit spel zijn er veel monsters en meer dan tweehonderd opdrachten om op te zoeken.

Monster Hunter 3 Ultimate gebruikt de functionaliteit van Wii U en Nintendo 3DS om spelers overal te laten jagen. Het touchscreen van beide systemen wordt gebruikt om snel in boeken te lezen, wapens te selecteren, mappen te bekijken en minigames te doen. Door gebruik te maken van de 3DS kun je overal spelen en kun je je guild card met alle informatie over je jager ruilen via StreetPass.

Het spel is solo te spelen, maar ook lokaal met vier spelers door gebruik te maken van Nintendo 3DS. Deze maken dan verbinding met de Wii U door middel van een lokale draadloze verbinding. Spelers die én een Nintendo 3DS én een Wii U bezitten kunnen de voortgang opslaan en gebruiken op beide game-apparaten.

Logo