Wii U-releasedatum aangekondigd

Nintendo heeft via een online persconferentie eindelijk wat details vrijgegeven over hun aankomende console. De Wii U komt op 30 november uit in Europa, twaalf dagen later dan bij onze Amerikaanse vrienden. Er worden drie bundels gelanceerd: basic, premium en ZombiU.

De basic pack bevat een wit Wii U-systeem en accessoires. Verder heeft het 8 GB opslag, voedingen en een HDMI-kabel. De premium pack komt juist met een zwart Wii U-systeem en accessoires. Deze bundel heeft 32 GB opslag, voedingen, een HDMI-kabel en je krijgt er ook NintendoLand bij.

Nintendo heeft tussen neus en lippen door een bundel met ZombiU aangekondigd, deze bundel komt met een Wii U Pro-controller. Een Europese prijs is nog niet bekendgemaakt. De Wii U gaat in Amerika 299,99 en 349,99 dollar kosten. Het verleden leert ons dat die prijzen meestal hetzelfde blijven, maar dan in euro's.

[Upd 18:08] Bol.com heeft inmiddels hun Wii U-productpagina geüpdatet. Zoals 'gevreesd' worden dollars weer naar euro's vertaald en gaat de Wii U (volgens Bol) € 299,99 (basic) en € 349,99 (premium) kosten. Games gaan € 59,99 kosten, dat is dus 10 euro duurder dan Wii-games, maar net zo duur als PS3- en Xbox 360-games. Het is nog even afwachten of dit daadwerkelijk de officiële prijzen zijn.