PvdA nadert VVD in Politieke Barometer

Het verschil tussen VVD en PvdA in de Politieke Barometer is nog maar twee zetels. De VVD staat op 34 zetels en de PvdA op 32 in de woensdag verschenen peiling van Ipsos Synovate.

De PvdA wint twee zetels sinds de vorige Politieke Barometer, die maandag verscheen. De VVD verliest een zetel. De SP zakt van 24 naar 22 zetels. De PVV stijgt van achttien naar twintig. D66 zakt van veertien naar dertien en het CDA van veertien naar twaalf. De ChristenUnie gaat van vier naar zes zetels. GroenLinks staat op vier, de Partij voor de Dieren op drie, de SGP op twee en 50Plus eveneens op twee.

In de Politieke Barometer is de PvdA in twee weken tijd tien zetels gestegen. Ook twee andere peilingen die woensdag verschenen, wijzen erop dat de PvdA de SP heeft ingehaald en de VVD steeds dichter nadert.

In de peiling van Maurice de Hond staat de VVD op 33 zetels en de PvdA op 29. De SP daalt naar 25 zetels. In de peiling van Eenvandaag staat de VVD op 34 en is de PvdA gestegen naar dertig zetels. De SP staat op 26.