Hailee Steinfeld hoofdrol in overlevingsdrama

Hailee Steinfeld heeft getekend voor de hoofdrol in Dead of Winter. De 15-jarige True Grit-actrice speelt een meisje dat met haar vader en stiefmoeder in een verlaten Amerikaanse bergregio op de vlucht slaat voor een ontsnapte crimineel. Dat schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety.

Dead of Winter gaat over een vader die met zijn dochter en nieuwe vrouw in een afgelegen berghut gaat wonen. Hij hoopt zo de twee vrouwen naar elkaar toe te laten groeien. Als een voortvluchtige crimineel die zich voordoet als een parkwachter hen begint te stalken, moeten de dames hun onderlinge strubbelingen opzijzetten om te kunnen overleven.

Het scenario van Dead of Winter stond al sinds vorig jaar op de zogenoemde Black List, een lijst van filmscenario's die door Hollywood worden beschouwd als beste niet-verfilmde scripts. Anthony Mandler, vooral bekend als regisseur van muziekclips voor onder anderen Rihanna, Jay-Z en Eminem, gaat de thriller regisseren. De opnames moeten begin volgend jaar van start gaan, zodat de film nog volgend jaar uit kan komen.


Hailee Steinfeld hoofdrol in overlevingsdrama (Foto: Novum)