Gouden plak voor hockeysters

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben op de Olympische Spelen goud veroverd. In de finale werd Argentinië verslagen met 2-0 door doelpunten van Carlien Dirkse van den Heuvel en Maartje Paumen.

In een spannende eerste helft was het duidelijk dat beide ploegen enigszins gespannen waren. Dat leidde tot veel fouten over en weer, maar er werd niet gescoord. In de tweede helft was de concentratie bij Nederland aanzienlijk hoger dan bij de Zuid-Amerikaanse tegenstander. Eerst scoorde Dirkse van den Heuvel nadat een strafcorner van Paumen werd gekeerd. Tien minuten later scoorde diezelfde Paumen wel direct door de bal in de bovenhoek te plaatsen.

Voor de hockeyvrouwen is het de derde gouden plak in de olympische historie, na 1984 en 2008. In 1996, 1988 en 2000 wonnen de dames brons en vier jaar later in Athene werd een zilveren plak behaald.

Hockeydames verslaan Argentinië en veroveren goud. (Foto: Pro Shots)