Arts verdacht van 'waterboarden' dochter (11)

Een Amerikaanse kinderarts die bijna-doodervaringen bestudeerde 'waterboardde' zijn eigen dochter. Dat heeft het nu 11-jarige meisje tegen de politie gezegd. De verdediging doet de beschuldiging af als een publiciteitsstunt van een onbetrouwbare getuige.

Drie jaar geleden zou de nu 58-jarige Melvin Morse zijn dochter onder een lopende kraan hebben gehouden om haar naar eigen zeggen voor straf te waterboarden. Dat gebeurde nog zeker drie keer, en moeder Morse keek onbewogen toe.

Waterboarding, waarbij verdrinking wordt nagebootst, is eerder door Amerikaanse ondervragers toegepast op terreurverdachten. De 'verhoormethode' is volgens haar vele tegenstanders een vorm van marteling.

Het echtpaar Morse is op grond van de verklaringen van hun dochter aangeklaagd voor een reeks strafbare feiten. Morse, die verscheidene boeken schreef over paranormale gaven en bijna-doodvervaringen, was net op borgtocht vrij. Hij was in juli al opgepakt omdat hij zijn oudste dochter aan haar enkels over het grindpad naar binnen sleepte, om haar daar een afranseling te geven. Haar zusje van zes keek toe.

Volgens de advocaat van Morse heeft diens oudste dochter 'moeite met ouderlijk gezag' en heeft het meisje jaren geleden al eens haar halfbroer ervan beticht haar te hebben mishandeld. Haar ouders stapten naar de politie en de halfbroer werd ingerekend - tot de aangeefster maanden later bekende dat ze alles uit haar duim had gezogen. Ze wilde niet dat de halfbroer bij hen inwoonde.