Verhoeven vindt remake Total Recall maar niks

Paul Verhoeven is niet te spreken over de remake van zijn film Total Recall. "Ik vond het eigenlijk vrij problematisch. Ik had het gevoel dat toch niet de juiste weg was gevonden", zegt Verhoeven tegen het Radio 1 Journaal.

"De film zit vol stunts en special effects, maar je krijgt geen contact met de hoofdrolspelers", gaat Verhoeven verder. "Ik voelde me daardoor buitengesloten. Dat is niet alleen mijn mening hoor, dat is de algemene Amerikaanse mening."

Verhoeven vindt de film van Len Wiseman niet luchtig genoeg. "We wisten dat het verhaal niet waar kon zijn en dus mocht er gelachen worden", vertelt Verhoeven. "Deze film neemt zichzelf zo ontzettend serieus." De 74-jarige Verhoeven is niet geraadpleegd voor de remake. "Maar dat gebeurt nooit."

De Nederlandse regisseur maakte Total Recall in 1990 met Arnold Schwarzenegger en Sharon Stone in de hoofdrollen. Donderdag gaat de nieuwe versie draaien met Colin Farrell in de hoofdrol. Het verhaal speelt zich af in de toekomst en gaat over een bedrijf dat kunstmatige herinneringen in hersenen van klanten plant.

Verhoeven vindt het weinig origineel dat zijn film opnieuw is gemaakt. "Ze hebben geen smaak en daardoor hebben ze geen inzicht in wat het publiek naar de bioscoop drijft." Dat zijn film opnieuw is gemaakt, verbaast Verhoeven niet. "Volgens de regisseur lijdt Hollywood aan "ideeënarmoede'.

Verhoeven werkt zelf aan een verfilming van zijn boek over Jezus Christus. Daarnaast is de regisseur van plan om het boek De Stille Kracht van Louis Couperus te verfilmen.