Escher in Paleis Soestdijk

Paleis Soestdijk in Baarn is vanaf 17 augustus het decor van een tentoonstelling over Maurits Cornelis Escher (1898-1972). In het voormalige woonhuis van koningin Juliana en prins Bernhard zijn ruim 80 werken te zien van de Nederlandse kunstenaar. Naast zijn prenten zijn er ook persoonlijke attributen, schetsboeken, privéfoto's en brieven te zien, liet organisator Artifex dinsdag weten.

De titel van de expositie luidt 'Wandelingen in de tijd - Van Italië naar Baarn'. Escher woonde 13 jaar in Italië en liefst 30 jaar in Baarn. De tijd in Baarn geldt als de meest productieve van de kunstenaar, die vooral bekend is om zijn werken waarin hij speelt met wiskundige principes.

De werken op de tentoonstelling waren niet eerder te zien, meldde een woordvoerster. Ze zijn afkomstig uit de privécollectie van de M.C. Escher Stichting. De expositie staat los van museum Escher in het Paleis in Den Haag. Het voormalige winterpaleis van koningin Emma is geheel aan de graficus gewijd.

Een tentoonstelling over Escher in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro was vorig jaar de best bezochte ter wereld, met ruim 573.000 bezoekers.

Escher in Paleis Soestdijk
Escher in Paleis Soestdijk (Foto: ANP)