Bayern: "Discipline, eenheid en bereidheid"

Bayern München greep vorig seizoen maar net naast alle prijzen. De volgende jaargang moet weer een succes worden. Daarvoor is meer nodig dan goed voetbal, vindt de voorzitter.

De leiding van Bayern, met voorzitter Karl-Heinz Rummenigge voorop, eist voor volgend seizoen meer discipline van de sterren. De nieuwe technisch directeur Matthias Sammer komt dichter op de selectie te staan en houdt toezicht als het gaat om ego-gevechten, waar vorig seizoen meer dan eens sprake van was.

Bekendste voorbeeld is het haantjesgedrag van Arjen Robben en Franck Ribéry, die de grootste sterren zijn van de ploeg. Dat mag dus niet meer voorkomen volgend seizoen. Spelers moeten meer van elkaar accepteren en niet meer voor zichzelf spelen.

"Kwalitatief hebben we al jaren de beste ploeg, maar we verloren de strijd om de landstitel op aspecten als discipline, eenheid en de bereidheid voor en met elkaar te strijden", licht voorzitter Rummenigge de nieuwe koers toe. Na twee landstitels op rij voor Borussia Dortmund is het weer eens tijd voor een hoofdprijs voor Der Rekordmeister.

"Mooi voetbal is leuk om te zien, maar daar nemen we geen genoegen meer mee. Wij willen prijzen pakken, om te beginnen met het kampioenschap", benadrukt de oud-Bayern-speler.