Bayern-directeur: "Meer voor Robben opkomen"

Matthias Sammer, de nieuwe directeur van Bayern München, heeft een lans gebroken voor Arjen Robben. "Als club moeten we het méér voor hem opnemen."

Robben genoot afgelopen seizoen, zacht uitgedrukt, niet altijd het volste vertrouwen van de club en haar aanhang. Wat Sammer betreft gaat dit komend seizoen veranderen. Hij vindt dat een club als Bayern te allen tijde moet opkomen voor haar spelers.

"In bepaalde situaties moet het duidelijk zijn dat een speler van Bayern níét alleen staat', verwijst Sammer naar het fluitconcert dat Robben te verduren kreeg tijdens het vriendschappelijke duel tussen Bayern München en Oranje, voorafgaan aan het EK in Polen en Oekraïne. Robben speelde die avond aan de zijde van Oranje.

"Als club moeten we het méér voor hem opnemen. Op die momenten moet Bayern München zijn kracht demonstreren", vindt Sammer, die dit jaar Christian Nerlinger opvolgde als directeur. Robben begon gisteren het seizoen fris, met een hattrick in het oefendueel tegen de Italianen van Trentino. Dit zag ook Sammer. "Arjen is fris, uitgerust, zeer dynamisch. Ik heb hem gezegd dat ik een en ander van hem verwacht."