Arsenal: "Van Persie mag club niet verlaten"

Arsenal is niet van plan om Robin van Persie te verkopen deze zomer. De spits is in het bezit van een contract tot 2013, maar de Londenaren besluiten de gok te nemen.

De Oranje-international liet in een eerder stadium al weten dat hij zijn verbintenis bij The Gunners niet zal verlengen. Dit wees erop dat Van Persie deze zomer verkocht zou worden, omdat de aanvaller anders over elf maanden gratis de deur uitloopt bij de Londense formatie.

De reden dat Arsenal een gok waagt ligt wat ingewikkeld. De clubbestuurders gaan er van uit dat Van Persie geen lucratieve langlopende aanbieding krijgt van geïnteresseerde clubs als hij in de zomer van 2013 de leeftijd van 30 bereikt. Arsenal hoopt dan ook dat Van Persie voor het aflopen van zijn verbintenis een nieuw contract zal ondertekenen, weet Goal.com.

Van Persie kwam tot de beslissing om zijn contract niet te verlengen omdat hij van mening verschilde met de clubleiding over hoe Arsenal voorwaartse stappen moet maken. "We houden hem aan zijn contract", zegt een Arsenal-bestuurder tegen Goal.com. "Zodra Van Persie 30 is, wordt het makkelijker voor ons om hem een nieuw contract te laten signeren."

Arsenal neemt uiteraard een enorm risico met de huidige werkwijze, aangezien de club deze zomer nog een bedrag van rond de dertig miljoen euro kan verdienen aan de Nederlander. Als Van Persie daadwerkelijk bij zijn standpunt blijft, dan kunnen geïnteresseerde clubs de spits volgende zomer voor niks ophalen.

The Gunners verwachten dan ook dat Van Persie aankomende zaterdag voor een oefentrip meegaat naar Azië. Deze reis brengt de ploeg van manager Arsène Wenger langs Peking en Hong-Kong, waarbij ook een saillant oefenduel op het programma staat. Volgende week vrijdag speelt de ploeg immers tegen Manchester City, de club die Van Persie graag wil overnemen.