'Cruise betaalt tien miljoen dollar alimentatie'

Tom Cruise moet flink in de buidel tasten om na de scheiding zijn kind te onderhouden. De 50-jarige acteur is volgens ingewijden tien miljoen dollar kwijt aan kinderalimentatie betalen voor de 6-jarige Suri, de dochter die hij met Katie Holmes kreeg. De komende twaalf jaar maakt hij geregeld een flink bedrag over.

Eerder gingen geruchten dat Cruise vijftig miljoen dollar moest ophoesten, maar een ingewijde noemt dat tegenover de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ een 'belachelijk' verhaal. Holmes en Cruise zijn onder huwelijkse voorwaarden getrouwd, wat betekent dat de actrice kan fluiten naar het fortuin van de acteur.

Holmes zou dan ook geen cent aan partneralimentatie krijgen. De 33-jarige actrice is daar volgens verschillende bronnen echter niet rouwig om, en heeft ze meer dan genoeg aan haar eigen geld.

Het acteurskoppel maakte twee weken geleden bekend dat hun huwelijk voorbij is. Eerder deze week troffen ze een scheidingsregeling, maar details zijn niet bekendgemaakt. Holmes zou van de acteur af willen omdat Cruise te intensief bezig is met zijn Scientology-geloof.