[WBD] Murray vergelijkt zichzelf met LeBron James

Andy Murray vergelijkt zichzelf het liefst met basketballer LeBron James. Dat zei de Schot gisteren toen hem door de pers werd gevraagd of hij aan een andere sporter denkt die net als hij grote verwachtingen creëerde, en die nagenoeg niet inloste. Murray stond in drie Grand Slam-finales, en won daarin nog nooit een set.

"Ik denk dat LeBron James een goed voorbeeld is", aldus de nummer vier van de wereld. "Hij is heel vaak erg dichtbij winst geweest." James speelde van 2003 tot 2010 bij de Cleveland Cavaliers, waar hij niks won. Na zijn overgang naar Miami Heat stond hij in 2011 meteen in de play-offs van de NBA, waarin werd verloren van de Dallas Mavericks. Pas dit jaar won LeBron met Miami Heat de NBA-titel. Tegelijkertijd sleepte hij de prijs in de wacht voor 'Meest Waardevolle Speler'.

"Ik zit in eenzelfde soort situatie", vervolgt Murray. "Ik heb heel dicht bij de zege gestaan, en die nooit verkregen. Er waren veel mensen die niet wilden dat LeBron won. Er waren veel mensen die zeiden dat hij nooit zou winnen. Er waren veel mensen die zeiden dat hij nooit op zijn beste niveau speelt in de finales, nooit op zijn niveau speelt in het beslissende quarter. En toen gebeurde er wat er dit jaar gebeurde. Soms duurt het voor sommigen wat langer dan voor anderen."