Warner zet plot The Dark Knight Rises op internet

Warner Bros heeft een samenvatting van de plot van The Dark Knight Rises gepubliceerd. Opvallend, want tot nu toe werd nagenoeg alles over de nog te verschijnen Batman-film angstvallig geheim gehouden.

Op de website van de filmmaatschappij staat een 49 pagina's tellend document met, naast de plotsynopsis, ook enkele dialogen, interviews met acteurs en informatie van achter de schermen. Uiteraard wordt het fans afgeraden de tekst te lezen als ze nog wat te raden willen overhouden wanneer ze de film van Christopher Nolan later deze maand gaan bekijken.

Batman, voor de derde keer gespeeld door Christian Bale, bindt in The Dark Knight Rises de strijd aan met de verminkte crimineel Bane, een rol van Tom Hardy. Ook verschijnt Catwoman, gespeeld door Anne Hathaway, ten tonele, maar niemand weet aan wiens kant zij staat. Ook zijn Michael Caine, Gary Oldman en Morgan Freeman weer van de partij.

The Dark Knight Rises, het laatste deel van Nolans Batman-trilogie, gaat in sommige landen op 19 juli in première. In Nederland is de film een dag later te zien.


Warner zet plot The Dark Knight Rises op internet (Foto: Novum)