Evans: "Eerste berg geeft goed inzicht"

Cadel Evans denkt dat morgen in de zevende etappe van de Tour de France veel duidelijk zal gaan worden. Op de 5,9 kilometer lange slotklim naar La Planche des Belles Filles kan het klassement voor de eerste keer opgeschud worden en worden de klimmersbenen voor de eerste maal getest.

Evans wil na zijn succes van vorig jaar opnieuw de eindzege pakken en weet dat hij in de bergen tijd moet winnen op zijn grootste concurrent Bradley Wiggins op wie hij nu tien seconden achter staat in het klassement. "Normaal gesproken bieden de eerste bergen een goed inzicht in wie we kunnen verwachten in het hooggebergte. Daarbij is het gewoon de eerste mogelijkheid om iets van tijd te pakken op de concurrenten. Ik hoop dat het een interessante rit wordt."

De ploegbaas van Wiggins, Dave Brailsford, denkt dat er morgen nog geen grote verschuivingen plaats zullen vinden. "De klim is niet lang genoeg voor een grote schifting. Het is steil, zeker in het laatste stuk. Daar zullen verschillen ontstaan maar het is niet zwaar genoeg om de beste klimmers van elkaar te scheiden."