Opruiming pedoclub Martijn begonnen

De website van de verboden pedofielenvereniging Martijn is woensdagmiddag uit de lucht gehaald. Daarmee is begonnen aan het 'opruimen van de vereniging', zegt advocaat Jeroen Reiziger, die door de rechtbank eerder die dag als vereffenaar werd aangesteld.

Het uit de lucht halen van de site was een van de eerste prioriteiten van Reiziger. Donderdag gaat hij in overleg met het bestuur van Martijn om de rest van de vereniging te ontbinden. Reiziger krijgt dan onder meer zicht op de administratie met mogelijke schulden en bezittingen zoals een huurcontract.

Reiziger verwacht dat de opruiming niet al te veel tijd in beslag gaat nemen. "Ik heb begrepen dat het een redelijk overzichtelijke club is. Dan kan de vereniging in principe vrij snel worden opgedoekt."

De rechtbank in Assen verbood de pedofielenvereniging nadat justitie een zaak had aangespannen tegen de club. Volgens het Openbaar Ministerie verheerlijkte Martijn pedofilie en pedoseksualiteit.

Volgens de rechter maakte Martijn ernstig inbreuk op de heersende waarden en goede zeden in de Nederlandse samenleving en moet de club daarom verboden worden. De vereniging heeft drie maanden de tijd om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak.