OM vindt pedoclub directe bedreiging voor kinderen

Pedofielenvereniging Martijn vormt een directe bedreiging voor kinderen door seks met kinderen te promoten. Dat stelde het Openbaar Ministerie woensdag in de zaak voor de rechtbank in Assen, waarin wordt geprobeerd de vereniging te ontbinden en te verbieden.

De werkzaamheden van de club zouden inbreuk maken op de rechten en belangen van het kind. Het gedachtegoed en de werkzaamheden zijn volgens het Openbaar Ministerie in strijd met de openbare orde en de goede zeden. "Daarom moet in dit concrete geval de vrijheid van vereniging minder zwaar wegen en worden ingeperkt."

Het OM wijst erop dat de overheid volgens internationale afspraken is verplicht kinderen te beschermen tegen seksueel handelen door volwassenen. Door de in 1982 opgerichte club te verbieden zou de overheid aan die verplichting tegemoetkomen.

De vereniging vindt dat seks tussen volwassenen en kinderen op vrijwillige basis moet worden toegestaan. Het OM heeft het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum onderzoek laten doen en concludeert dat kindermisbruik 'enorm schadelijk' is. Slachtoffers van pedofilie kampen veel vaker met medische, psychische en seksuele problemen. Ook zijn ze vaker suïcidaal en verminken ze zichzelf vaker.