'Oranje-spelers blij met misser Robben'

Binnen Oranje was er blijdschap om de gemiste penalty van Arjen Robben namens Bayern München in de Champions League-finale. Dat vertelt een anonieme Oranje-speler aan De Telegraaf

Een kleine week na de laatste groepswedstrijd tegen Portugal (2-1 verlies) lijkt de beerput voor een groot gedeelte open te worden getrokken. Steeds meer berichten over gebeurtenissen binnen Oranje bereiken de media. De Telegraaf komt zaterdagochtend in een reconstructie eveneens tot een aantal verrassende geruchten.

Gemiste strafschop
Zo zou de gemiste strafschop van Arjen Robben in de Champions League-finale tussen Bayern München en Chelsea met blijdschap zijn waargenomen. "Stel je voor hoe hij hier zou zijn binnengekomen als hij die beker had gewonnen", zou een anonieme Oranje-international volgens de krant hebben gezegd. "Dan zou hij helemaal met zijn hoofd in de wolken lopen en zich van niemand meer wat aantrekken, laat staan een bal afspelen."

Ook het thuislaten van Urby Emanuelson, Adam Maher en Vurnon Anita met daartegenover het selecteren van Jetro Willems en Wilfried Bouma zou voor grote onvrede binnen de selectie hebben gezorgd. Bert van Marwijk wist kliekjesvorming en onderlinge irritaties niet in de kiem te smoren.

Fles drank
'Een fles drank op tafel tijdens een spelletje – na een wedstrijd – had de goedkeuring van Van Marwijk, maar bleek intern irritatie op te wekken', schrijft het dagblad. 'Het werd uitgelegd als het niet zo nauw nemen van de discipline en het doel om Europees kampioen te worden.'

Groot irritatiepunt was daarnaast het feit dat de bondscoach zijn eigen stelregel schrapte. Van Marwijk zei jarenlang dat spelers bij hun club moeten spelen, maar Ibrahim Afellay kreeg desondanks gewoon de kans om zich als basisspeler te bewijzen.