Aandeel KPN fors lager na Mexicaanse machtsgreep

Het aandeel KPN is vrijdag fors lager geopend na de machtsgreep van zijn Mexicaanse belager America Movil. Het bedrijf van de Mexicaanse miljardair Carlos Slim maakte donderdagavond bekend inmiddels meer dan twintig procent van de KPN-aandelen in bezit te hebben.

Het aandeel KPN was kort na opening van de Amsterdamse beurs nog maar 7,12 euro waard. Dat is bijna vijf procent minder dan bij de sluiting van de beurs donderdag.

Die koers ligt ook fors onder het gedeeltelijke overnamebod van America Movil van acht euro per aandeel. Het bedrijf wil op dit moment maximaal 27,7 procent van de aandelen KPN in handen krijgen, en lijkt daar nu dus in te gaan slagen. Beleggers hebben nog tot en met 27 juni de tijd hun aandeel aan te melden.

Donderdagavond deed KPN nog een laatste wanhopige poging de Mexicaanse invasie af te wenden, door beleggers erop te wijzen dat het bod van de Mexicanen KPN flink onderwaardeert. Nadat woensdag de verkoop van de Duitse KPN-dochter E-Plus strandde, lijken beleggers daar echter niet meer in te geloven.


Aandeel KPN fors lager na Mexicaanse machtsgreep (Foto: Novum)