OM sluit zaak sinds 1992 vermiste Willeke Dost

Het onderzoek naar de sinds 1992 vermiste Willeke Dost is zonder succes afgesloten. Dat meldt het Openbaar Ministerie in Assen maandag. De laatste fase van het onderzoek, waarin informatie werd nagetrokken, leverde geen nieuwe aanknopingspunten op. Sinds haar verdwijning is niets meer van het meisje vernomen.

De 15-jarige Willeke Dost verdween in 1992. Ze was naar bed gegaan en was de volgende ochtend weg. Er werden geen sporen van een inbraak of een misdrijf gevonden. De politie ging er in eerste instantie van uit dat het meisje was weggelopen.

Twee jaar geleden zaten haar pleegmoeder en pleegbroer korte tijd vast nadat de zaak opnieuw was bekeken. Ze bleken tegenstrijdige verklaringen te hebben afgelegd. Na hun arrestatie werd de boerderij van de vrouw in het Drentse dorp Koekange minutieus onderzocht. Ook werd op vijf plaatsen gegraven, maar een lichaam werd nooit gevonden.

Eind vorig jaar liet justitie weten dat de pleegmoeder en pleegbroer niet strafrechtelijk worden vervolgd, omdat daarvoor niet genoeg bewijs is.

Het Openbaar Ministerie draagt het dossier over aan een coldcaseteam.