Exclusieve zombies voor Wii U

Ubisoft heeft ZombiU aangekondigd, een zombiegame die exclusief naar Nintendo Wii U komt. ZombiU is de game die uiteindelijk voortgekomen is uit het vorig jaar getoonde concept Killerfreaks. De game maakt intensief gebruik van het scherm op de Wii U-controller.

Ubisoft Montpellier, de studio achter titels zoals From Dus, Beyond Good & Evil en Ghost Recon Advanced Warfighter, is verantwoordelijk voor de ontwikkeling. ZombiU plaatst spelers in het midden van Londen rond 2012, waar een uitbraak de bevolking heeft besmet, hen van hun menselijkheid heeft vernietigd en hen in hersenloze monsters heeft veranderd. Een typische zombiesetting dus.

ZombiU moet de de innovatieve functies van de Nintendo Wii U-controller laten zien en belooft je nieuwe game-ervaringen die niet mogelijk zijn op andere consoles te laten ervaren. De Nintendo Wii U-controller fungeert als survival kit, genaamd de "Bug Out Bag." De Bug Out Bag is een rugzak met alle mappen, tools, wapens en materiaal dat spelers kunnen terugvinden in de verwoeste stad. ZombiU zal ook gebruik maken van het touchscreen, de gyroscoop en de camera.

Tot slot bevat ZombiU een multiplayer versus modus waarmee een speler in staat is de rol op te nemen van de ‘Zombie Master’, waarmee vijanden gestoord en beheerst worden via een top-down view op de controller terwijl de tweede speler vecht om te overleven op het grote scherm in een first-person shooter view met normale Wiimote en Nunchuck.

"ZombiU is een donkere en griezelige game dat gamers graag opnieuw en opnieuw zullen spelen,"  aldus Guillaume Brunier, producent bij Ubisoft. "ZombiU maakt gebruik van de voordelen van de Wii U en zal een launch titel zijn waar iedereen zijn tanden in wil zetten.

Voor meer informatie over ZombiU, bezoek de officiële website van de ZombiU en Facebook. ZombiU is één van de zeven Ubisoft-games die ze beschikbaar hebben tijdens de launch later dit jaar.