Cast Bobby en de Geestenjagers bekendgemaakt

De acteurs voor de nieuwe familiefilm Bobby en de Geestenjagers zijn bekendgemaakt. Nils Verkooijen speelt het spook Bobby, Hanna Obbeek de nieuwsgierige Sanne. Dat heeft distributeur Paradiso Film dinsdag bekendgemaakt. Beide acteurs waren eerder te zien in de Nederlandse jeugdfilm Achtste-Groepers Huilen Niet.

Max van den Burg, bekend van New Kids, en Lotte Heijtenis, bekend van de speelfilm Loft, spelen de vader en stiefmoeder van Sanne. Ook Diana Dobbelman speelt een belangrijke rol in de film.

Bobby en de Geestenjagers gaat over de 13-jarige Sanne, wiens vader geestenjager is. Als hem wordt gevraagd om op een groot en beroemd stoomschip op geesten te jagen, is Sanne wat blij dat ze mee mag. Ze leert er Bobby kennen, een geest die al sinds de jaren zestig op het schip ronddoolt. Hij vertelt haar dat lang niet alle geesten kwaadaardig zijn. Sannes vader wil er echter niets van weten.

De regie van Bobby en de Geestenjagers is in handen van Martin Lagestee, die eerder de tv-serie Flodder en de film Pipo en de P-P-Parelridder maakte. Hij is tevens coscenarist met Martin Dewitte, Nancy Stevelinck en Wijo Koek, bekend van films als Dik Trom en Bennie Stout.

De opnames voor Bobby en de Geestenjagers gaan deze zomer van start op de SS Rotterdam, het voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn dat nu permanent in de Rotterdamse haven ligt. De film verschijnt 13 februari in de bioscoop.