Van Bommel: "Het voelt als thuiskomen"

Mark van Bommel is eerder vandaag gepresenteerd als aanwinst van PSV. De middenvelder maakt na zeven jaar zijn rentree bij de Eindhovense formatie en tekent een contract voor de duur van één jaar.

"Ik ben erg blij dat ik na exact zeven jaar hier weer mag zijn om een contract te tekenen", liet Van Bommel tijdens zijn presentatie weten. "Ik heb ook bij mijn vertrek naar FC Barcelona gezegd dat ik heel graag terug zou willen komen. Als ik mijn woord geef, dan houd ik mij daar aan. Het voelt ook een beetje als thuiskomen."

Van Bommel benadrukte overigens niet naar PSV gekomen te zijn om af te bouwen. "Ik heb het gevoel dat ik van waarde kan zijn voor dit elftal en PSV weer aan een titel kan helpen na een aantal jaren, wat eigenlijk niet gebruikelijk is voor deze club. Ik kan nog wat toevoegen aan de geschiedenis van PSV. In Italië kijken ze niet naar of je jong of oud bent. Je bent goed of slecht en in Italië vinden ze me nog goed."

Technisch directeur Marcel Brands was zo trots als een pauw. "Een bijzonder moment, zeker voor de supporters van PSV die al heel lang naar zijn komst hebben gehunkerd. Pas heel kort geleden heeft Mark aan mij laten weten naar PSV terug te keren."

Na het komende seizoen treedt Van Bommel zeer waarschijnlijk toe tot de technische staf van PSV. "We hebben ook concrete afspraken gemaakt dat Mark na zijn actieve carrière in dienst gaat treden bij PSV als trainer", aldus Brands, die niet in wilde gaan op de mogelijke functies.

Van Bommel wordt bij PSV herenigd met Dick Advocaat, die in het nieuwe seizoen de scepter over de hoofdmacht van de Eindhovenaren gaat zwaaien. "Ik heb twee jaar onder Advocaat mogen trainen bij het Nederlands elftal, maar door een blessure niet het EK meegemaakt. We zijn heel erg blij en zullen ook de verantwoordelijkheid nemen. Als speler wordt heel veel van mij verwacht en dat is ook heel erg normaal."


Mark van Bommel gepresenteerd bij PSV (Foto: Pro Shots)