Galatasaray kampioen van Turkije

Galatasaray is landskampioen geworden van Turkije. De topclub hield aartsrivaal Fenerbahçe op 0-0 en is niet meer te achterhalen. Op de slotdag van de Turkse competitie bedroeg het verschil tussen de twee gehate ploegen slechts één punt.

Fenerbahçe wist dus dat het bij een overwinning over stadsgenoot Galatasaray heen zou klimmen en de titel kon pakken. Dat leverde een zenuwslopende wedstrijd in het Şükrü Saracoğlu Stadion.

Zowel de thuisploeg als de bezoekers haalden het einde van het duel niet met elf man. Na 66 minuten zag Fenerbahçe-speler Issiar Dia tweemaal geel, waarna tien minuten voor tijd Tomas Ujfalusi namens Galatasaray hetzelfde lot onderging. Gescoord werd er echter niet.

Voor Galatasaray betekent het kampioenschap de eerste sinds 2008. De ploeg van trainer Fatih Terim plaatst zich bovendien rechtstreeks voor de Champions League. Nummer twee Fenerbahçe moet de voorrondes van het miljoenenbal nog overleven om zich te verzekeren van het hoofdtoernooi.