Wijnaldum: "Heb toch vooruitgang geboekt"

Georginio Wijnaldum is van mening dat hij dit seizoen stappen heeft gemaakt in zijn ontwikkeling, ondanks dat het seizoen niet helemaal naar wens verliep. Op de laatste speeldag wist PSV de voorronde van de Champions League opnieuw niet te bereiken, een domper in Eindhoven.

De kritieken waren niet mals, zoals van oud-voorzitter Harry van Raaij. De voormalig bestuurder stelde met name het aankoopbeleid van de Eindhovenaren aan de kaak. Zo uitte Van Raaij kritiek op onder meer Wijnaldum, die het daar deels mee eens is. "Ik moet mezelf niet de put in praten. De laatste weken ging het alweer een beetje beter. Maar ik baal er wel enorm van dat ik in de tweede seizoenshelft minder heb gebracht", zei de middenvelder tegen NUsport.

"Toch vind ik dat ik dit seizoen vooruitgang heb geboekt. Ik heb Europese wedstrijden gespeeld, voor de titel meegedaan en mijn spel is beter geworden. Zeker in de eerste seizoenshelft. Zelfs mensen bij Feyenoord zeiden toen dat ik bij PSV liet zien wat me in Rotterdam nooit gelukt was."