[Bundesliga] Köln degradeert, Huntelaar topscorer

Klaas-Jan Huntelaar heeft zich tot topscorer van de Bundesliga gekroond. De spits van Schalke 04 droeg met twee treffers bij aan de zege op Werder Bremen (2-3).

Schalke was al zeker van de derde plaats en kon zich dus richten op de topscorerstitel van Huntelaar. Daarin slaagde de Nederlander en zijn ploeggenoten. Met zijn doelpunten hielp de Oranje-international zijn team aan een 2-3 zege bij Bremen. Julian Draxler opende na een half uur spelen de score voor Schalke. Werder toonde zich voor eigen publiek vechtlustig en knokte zich via een penalty van Claudio Pizarro terug in het duel.

In de tweede helft velde Huntelaar alsnog het vonnis over Werder. Met twee doelpunten bracht hij zijn totaal van dit seizoen op 29 doelpunten. Mede dankzij zijn treffers kan Schalke zich voorbereiden op de voorronde van de Champions League. In de slotfase deed Werder nog iets terug via Pizarro, die waarschijnlijk zijn laatste duel voor Werder speelde. De thuisclub nam voor de wedstrijd tegen Schalke al afscheid van doelman Tim Wiese.

Bayern zorgt voor degradatie 1. FC Köln

Bayern München heeft het seizoen afgesloten met een 1-4 zege bij 1. FC Köln, dat door de nederlaag een stap terug moet doen. Köln had zijn hoop gevestigd op TSG 1899 Hoffenheim, dat Die Geißböcke een dienst kon bewijzen bij Hertha BSC. De concurrent van Köln wist echter in eigen huis een overwinning te boeken en verzekerde zich daarmee van de play-offs voor lijfsbehoud. Köln moest winnen van Bayern München om directe degradatie te voorkomen.

De hoop van de fans werd nog voor de pauze de grond ingeboord. Bayern trad aan in de sterkte formatie en was heer en meester tegen Köln. Met Arjen Robben, Franck Ribéry, Bastian Schweinsteiger en Mario Gomez kwam de Champions League-finalist nauwelijks in de problemen bij de laagvlieger. Na ruim een half uur spelen wist Bayern aan de leiding te komen. Een voorzet van Ribéry belandde bij Thomas Müller, die keurig raak schoot.

Na de 0-1 was het geloof in een stunt van Köln weg. Sommige supporters keerden zich tot hogere machten, maar de thuisploeg kon geen vuist maken tegen Der Rekordmeister. Vlak na de pauze hielp Köln-verdediger Pedro Geromel Bayern op 0-2. Geromel wilde de bal weg schieten, maar raakte een ploeggenoot om vervolgens de bal via zijn been over de lijn te zien verdwijnen. Bayern kon daarna vrijuit spelen met een sterke Robben.

De Oranje-international bekroonde zijn goede optreden met een fraai doelpunt. Robben liet Köln-doelman Michael Rensing (ex-Bayern) kansloos met een geplaatst schot. Köln kon na ruim een uur spelen toch even opveren. Invaller Milivoje Novakovic deed iets terug voor de thuisploeg, maar het slotakkoord was toch voor Bayern. Met een bijzonder fraaie hakbal deed Müller nog een duit in het zakje bij het kansloze Köln (1-4).

Het was voor Lukas Podolski zijn laatste wedstrijd voor Köln. De aanvaller vertrekt deze zomer naar Arsenal en neemt dus in mineur afscheid van 'zijn' club. De sfeer was na afloop grimmig. Spandoeken werd in de brand gezet en de ME betrad massaal het veld. Bayern kan zich opmaken voor de bekerfinale van volgende week tegen Borussia Dortmund. Een week later staat de Champions League-finale tegen Chelsea op het programma.

Kampioensfeest

In Dortmund was het weer een groot feest. Borussia versloeg in de laatste competitiewedstrijd SC Freiburg met overtuigende cijfers: 4-1. De Polen Robert Lewandowski en Jakub Blaszczykowski verdeelden de doelpunten al voor de pauze. Dortmund komt dankzij de zege op 81 punten. BVB was al kampioen, maar mocht na de winst op Freiburg de kampioensschaal ophalen. Die werd feestelijk in ontvangt genomen door captain Sebastian Kehl.