Squashploegen uitgeschakeld op EK

Voor de Nederlandse squashploegen is het Europees kampioenschap in het Duitse Neurenberg uitgelopen op een grote teleurstelling. Zowel de mannen als de vrouwen werden in de groepsfase uitgeschakeld.

De mannen, die voor het eerst in elf jaar ontbreken in de halve finales, kwamen eerder vandaag tegen Denemarken niet verder dan 2-2. Hierdoor was een overwinning tegen Engeland noodzakelijk. Die beschikten echter met James Willstrop en Nick Matthew over de nummers één en twee van de wereldranglijst. Hiertegen waren Laurens Jan Anjema en Bart Ravelli niet opgewassen. Omdat ook Lucas Buit en Rick Penders  hun partij verloren eindigde de ontmoeting in een 0-4 nederlaag.

Ook voor de Nederlandse vrouwen, twee jaar geleden nog Europees kampioen, was de groepsfase het eindstation. Vanmiddag werd tegen gastland Duitsland verrassend met 1-2 verloren. Daardoor was een overwinning op het nog ongeslagen Ierland noodzakelijk geworden. Vanessa Atkinson ging echter onderuit tegen sling Blake terwijl Natalie Grinham verloor Madeline Perry. Hierdoor was de uitschakeling een feit. De overwinning van Milou van der Heijden vervolgens tegen Laura Mylotte was alleen nog nuttig voor de statistieke.