Vier containers met valse merkartikelen ontdekt

Bij drie verschillende acties zijn deze week in totaal vier containers met valse merkartikelen in beslag genomen. De fiscale opsporingsdienst Fiod denkt met de arrestatie van vijf mensen twee criminele organisaties te hebben opgerold die vermoedelijk handelden in namaakartikelen, meldt het functioneel parket van het Openbaar Ministerie vrijdag.

In de vier containers zitten onder meer duizenden nagemaakte Uggs, honderden spijkerbroeken die van merken als G-star en Replay zouden zijn, duizenden valse shirts van Adidas en Reebok, honderden nagemaakte Gucci-portemonnees en honderden valse Nike-sportschoenen.

Dinsdag werden op ruim tien locaties in Klundert, Schiedam, Capelle aan den IJssel, Dordrecht en Rotterdam honderden nagemaakte merkportemonnees, zevenduizend valse merkschoenen en driehonderd valse merkspijkerbroeken aangetroffen. Hierbij zijn drie mannen aangehouden, die vrijdag langer vast zijn gezet door de rechter-commissaris in Den Bosch.

Woensdag werden in Heerlen zes invallen gedaan, waarbij zo'n zestienduizend nagemaakte merkschoenen en ruim tienduizend vervalste merkshirts werden gevonden. Een 43-jarige man uit de omgeving van Heerlen en een 69-jarige man uit Wijk bij Duurstede zijn bij deze actie aangehouden.

Afgelopen weekend vond de douane daarnaast nog eens achttienhonderd kledingstukken en vierhonderd paar sportschoenen in drie opslagloodsen in Rotterdam. Bij de acties zijn auto's, vrachtwagens en voor bijna 25.000 euro aan contant geld in beslag genomen. De valse merkartikelen worden vernietigd.