Acteur Tim Murck gebruikt valse identiteit

Tim Murck doet zijn best om niet te worden herkend als hij dat niet wil. "Ik heb ooit een vals e-mailadres aangemaakt om een nieuwe fansite van mij te bekijken", zegt de acteur lachend tegen Novum Nieuws. "Daar wil ik niet onder mijn eigen naam inloggen."

De acteur, vooral bekend van de tv-series Spangas en Feuten, heeft een rol in de Nederlandse speelfilm Bellicher; Cel. In die film, gebaseerd op het boek Cel van Charles den Tex, wordt pr-specialist Michael Bellicher om voor hem onbekende redenen aangehouden en verhoord. Het lijkt erop dat iemand zijn identiteit gestolen heeft en in zijn naam misdaden pleegt.

"Ik ga ook wel eens met een rare pet, baard en zonnebril de straat op", gaat de 29-jarige acteur verder. Hij speelt in de film Richard Allaard, wiens leven wordt gered door Bellicher. Vanaf dat moment probeert hij hem te helpen de misdadiger op te sporen.

Murck wordt nog het vaakst herkend door kinderen die hem kennen van zijn tv-series. "Kinderen kijken echt dwars door elke vermomming heen. Maar goed, gillende meisjes van 7 vallen nog wel mee."

Daan Schuurmans, die de hoofdrol van Michael Bellicher speelt, hoeft zich nooit in vreemde bochten te wringen. "Ik kan me altijd op zo'n manier door de stad bewegen dat niemand me herkent", zegt de 40-jarige acteur. "Gewoon een beetje naar beneden kijken enzo."

Wel heeft een fan de identiteit van Schuurmans personage Anton Noordermeer uit de tv-serie Westenwind overgenomen. De laatste aflevering werd in 2003 uitgezonden. "Die man loopt er nog steeds zo bij, met precies die kleren aan. Hij heeft ook zijn eigen website. Heel apart."

Bellicher; Cel verschijnt in september in de Nederlandse bioscoop.