Digitale doorstart De Pers krijgt vorm

De digitale doorstart van dagblad De Pers krijgt langzaam vorm. Dinsdag wordt de app DNP, dat staat voor De Nieuwe Pers, gelanceerd. Voormalig hoofdredacteur Jan Jaap Heij zegt 'zo zoetjesaan' vertrouwen te hebben in de goede afloop, maar veel blijft onzeker.

De app bevat onder meer de twitterfeed van voormalige redacteuren van De Pers, stukken die de afgelopen vijf jaar in de krant verschenen en mogelijk een bijdrage van de satirische website De Speld. Ook wordt er bijgehouden hoe het staat met de plannen om De Pers een doorstart te laten maken.

"We hopen de inhoud snel uit te kunnen breiden met nieuwe artikelen, maar dat gaat, denken we, nog een paar weken duren", laat Heij weten. Of er een betaalde online krant komt en hoe die eruit zou komen te zien is vooralsnog onzeker. Uitgesloten is dat De Pers terugkomt als gedrukte krant.

Vorige maand werd bekend dat het dagblad na vijf jaar ophoudt te bestaan. De advertentie-inkomsten bleven zo tegenvallen, dat de exploitatie van De Pers ondanks miljoeneninvesteringen onhoudbaar bleek.