Angry Birds krijgt eigen animatieserie

Rovio maakte op de jaarlijkse MIPTV conferentie in Cannes bekend dat Angry Birds hun eigen animatieshow krijgt. De eerste serie bestaat uit 52 afleveringen van elk 3 minuten lang en gaat wekelijks worden uitgezonden. Rovio is nog op zoek hoe zij de content gaan aanbieden. Ook wordt er gewerkt aan een film, maar het is nog onzeker wanneer deze uitkomt.

Volgens Nick Dorra probeert de serie verder te gaan waar het spel ophoudt. “De serie wil dieper in het verhaal te gaan, dieper in de gedachten en de gevoelens van de personages, waarom zijn eigenlijk zo boos? Angry Birds draait straks niet alleen maar om de gameplay en de katapult, maar steeds meer om de personages in het spel”.

Ook zijn er nog geen plannen hoe de serie straks verspreid gaat worden. ”We bekijken de mogelijkheden voor een video applicatie of voor een mogelijke partnerschap… We willen op alle schermen te zien zijn.”

Rovio kocht in juni 2011 de Finse animatiestudio Kombo op om te helpen met de productie van der serie. Dezelfde maand nog trok het Marcel Studios baas David Maisel aan als een adviseur voor een Angry Birds-film. De film is onder productie, maar verschijnt niet voor 2013 of 2014”, vertelde Dorra aan het publiek. “Jullie moeten de tijd uitzitten en eerst alle afleveringen bekijken!"

Angry Birds