[GP2] Uitslag Race 1 Maleisië

Luiz Razia heeft de eerste race van het GP2-seizoen 2012 op zijn naam geschreven door in Maleisië in de hoofdrace als eerste over de streep te komen. De Braziliaan won voor polesitter Davide Valsecchi en Max Chilton. Giedo van der Garde eindigde als negende, terwijl Nigel Melker als zestiende afgevlagd werd.

Razia startte vanaf de tweede plaats en kon onbedreigd naar de zege rijden. Valsecchi viel na de start juist terug naar de vierde stek, maar wist na een sterke race alsnog te klimmen naar de tweede plaats, voor Chilton die via de pitsstop omhoog wist te klimmen. Van der Garde kende een slechte start en werd zo uiteindelijk negende, al had hij in de slotfase van de race nog een gevecht met James Calado en Esteban Gutierrez die voor hem wisten te eindigen. Gutierrez behaalde met zijn achtste plaats de pole voor de sprintrace van morgen.

Voor Melker zat de pech al voor de start van de wedstrijd, want de monteurs waren op de startgrid te laat klaar met de bolide van de Nederlander. Hij kreeg hiervoor een drive-through penalty en lag hierdoor al snel achteraan. Door snelle rondetijden te laten noteren hervond hij de aansluiting met het veld en kon hij nog opklimmen naar de zestiende plaats.

De uitslag van de race is hier te vinden.