Echtgenote bedroefd over arrestatie Ratelband

De vrouw van Emile Ratelband is 'ontzettend verdrietig' na de arrestatie van de positiviteitsgoeroe. Ratelband werd dinsdag door de Nationale Recherche opgepakt wegens betrokkenheid bij een poging tot brandstichting.

"Ik hou veel van Emile", zegt Moon in een verklaring aan RTL Boulevard. "Dit is niet hoe hij is. Natuurlijk maakt hij wel eens een lolletje, maar dit zijn geen grappen meer." Ratelband zit momenteel in beperkingen, wat inhoudt dat hij alleen met zijn advocaat mag praten. Hij wordt vrijdag voorgeleid voor de rechter-commissaris.

De 63-jarige Ratelband zou drie jaar geleden betrokken zijn geweest bij een plan om een brandbom te gooien in een woning van hem in Huissen. Toen hij degene die het huis 'bewaakte' tegen krakers eruit wilde hebben, wilde die niet vertrekken, waarop het plan met de brandbom ontstond.

De Nationale Recherche kwam Ratelband op het spoor bij een ander, groter onderzoek rond crimineel Rob Z. De positiviteitsgoeroe zou contact hebben gehad met de misdadiger. Ook Panorama-journalist Koen Scharrenberg is gearresteerd wegens betrokkenheid bij het plan.