2 nieuwe namen op Pinkpop

Op dit moment zijn er 36 bands die hun komst naar de 43e editie van Pinkpop hebben bevestigd. De Australische band Hungry Kids of Hungary werd de dag na de perspresentatie al binnengehaald. De act is een sensatie in hun thuisland en had in 2011 een zomerhit in Nederland met 'Scattered Diamonds'. Op Pinkpop zullen ze hun debuutalbum Escapades ten gehore brengen. 

De eerste nieuwe naam die op de inmiddels uitverkochte maandag zal optreden is het Dancepop Collectief Miike Snow uit Zweden. De twee Zweden en een Amerikaan staan gepland voor de Converse-stage. De oplettende 3FM-luisteraar hoort dagelijks hun hit 'Paddling Out' voorbijkomen.

De tweede nieuwe naam is de Amerikaanse groep Rival Sons. Zij zullen een mix van bluesrock, hardrock en soul á la de jaren 70 ten gehore brengen. De Rival Songs staan ook op maandag ingepland op de 3FM stage.

De afgelopen zes edities van het jaarlijks terugkerende festival waren volledig uitverkocht. Voor deze editie zijn er inmiddels al 60.000 kaarten over de toonbank gegaan, waarvan 30.000 weekendtickets. 


Miike Snow - Paddling Out (Bron: YouTube)