The Cure officieel bevestigd door Pinkpop

De organisatie van Pinkpop heeft de komst van rockband The Cure officieel bevestigd. De band van voorman Robert Smith zal als hoofdact fungeren op zaterdag 26 mei. Het gerucht dat de band zou komen ging al nadat Giel Beelen het bericht via Twitter de wereld in slingerde.

The Cure speelde in 1986 ook al op Pinkpop en zorgde toen voor een fenomenaal succes in Geleen. Op twee voorwaarden kwam deze newwavegroep naar Pinkpop. Er moest een apart podium worden gebouwd én het eindtijdstip moest worden verlaat. De samenwerking die toen werd aangegaan met Leon Ramakers van Mojo Concerts veroorzaakte een onvoorstelbare opleving van het festival. 50.000 mensen kochten een kaartje en Pinkpop was volledig uitverkocht, het werd dan ook een waardige laatste editie van 17 jaren in Geleen.

Robert Smith heeft na enkele succesvolle optredens op twee buitenlandse festivals, Coachella in Amerika en Bestival in Engeland nu besloten om een uitgebreide tournee te maken langs de grote festivals en Pinkpop hoort daar natuurlijk bij. Hiermee lost hij de belofte in die hij ooit deed en na 26 jaar staat de terugkeer op Pinkpop op zijn programma.

Eerder kon de organisatie al de headliner Bruce Springsteen bekendmaken voor Pinkstermaandag 28 mei. Voor de Pinksterzondag is de invloedrijke grungeband Soundgarden bevestigd. Pinkpop 2012 zal plaatsvinden tijdens het Pinksterweekend op zaterdag 26, zondag 27 en maandag 28 mei. De start van de voorverkoop staat gepland op zaterdag 3 maart 2012.

The Cure komt naar Pinkpop