[WRC] Loeb wint Rally van Mexico

Sébastien Loeb heeft de Rally van Mexico op zijn naam geschreven. De veelvoudig wereldkampioen bleef met de Citroën zijn teamgenoot Mikko Hirvonen en Ford-rijder Petter Solberg voor. De Nederlander Kevin Abbring kwam niet aan de streep.

Jari-Matti Latvala was in het begin van de rally met de Ford verrassend genoeg de snelste. De Fin kreeg echter op de vrijdag al te maken met een gebroken vering, waardoor hij terugviel naar de achtste plaats. Hij pakte vele zeges op de proeven, waardoor hij weer derde kwam te liggen, maar een crash in proef 22 van de 24 zorgde ervoor dat hij zeven minuten verloor. Daarna mocht de Ford-rijder op de volgende proef niet meer verder, omdat de veiligheidkooi in de auto beschadigd was.

Loeb en Hirvonen lagen vrijwel de gehele rally op plaats twee en konden eenvoudig de eerste twee plaatsen voor Citroën bezetten. Achter dit duo kon Solberg door de problemen van Latvala oprukken naar de derde plaats. Abbring kende met de VW Skode S2000 een sterk begin van de wedstrijd, waarbij hij zelfs zijn ervaren teamgenoot Sébastien Ogier voorbleef, evenals een aantal WRC-bolids. Voor de jonge Nederlander ging het klassement in de zesde etappe door een defecte brandstofpomp in rook op.