Uitslagen Eredivisie speelronde 24

Dit weekend werd in de Eredivisie de 24e speelronde afgewerkt. De topper tussen PSV en FC Twente werd met liefst 2-6 gewonnen door FC Twente. AZ, Ajax en Feyenoord maakten geen fout, terwijl sc Heerenveen punten verspeelde. Onderin deed vooral VVV-Venlo goede zaken door weer te winnen.

Voor het eerst in ruim vijftig jaar heeft VVV-Venlo vier zeges op rij gehaald in de Eredivisie. Op zaterdagavond won het met 2-1 van NAC Breda, dat lang uitzicht had op de zege.

Pas na rust viel er wat te beleven in de Koel, toen NAC op voorsprong kwam door een eigen goal van Vorstermans. Het duel leek daarna al gespeeld, maar VVV wist in de laatste vijf minuten het tij nog te keren. Eerst wist Cullen met een schot de stand gelijk te trekken, waarna de Japanner Yoshida het 2-1 in het doel joeg.

AZ heeft de thuiswedstrijd tegen Heracles weten te winnen. Na een aantrekkelijke eerste helft wist de ploeg met 3-1 te winnen. Beide ploegen wisten in de eerste helft genoeg kansen te creëren, maar alleen Poulsen en Altidore wisten te scoren.

Na rust besliste Maher het duel door een dieptepass van Viergever prachtig over doelman Pasveer te lobben. Viergever kreeg vervolgens een rode kaart na hands op zijn eigen doellijn, waarna Overtoom de 3-1 eindstand op het bord zette. Het enige benoemswaardige daarna was de rode kaart voor AZ-trainer Verbeek, die na het duel de vierde official een leugenaar noemde.

Ook stond de topper tussen PSV en FC Twente op het programma. Het verslag van de wedstrijd kan je hier vinden.

L. de Jong kopte de 0-4 binnen bij PSV - Twente. (Foto: Pro Shots)