West Ham probeerde Torres te halen

West Ham United heeft in januari vergeefs geprobeerd Fernando Torres van Chelsea te huren. ''Chelsea vond het niet het juiste moment'', liet mede-eigenaar David Sullivan weten.

Fernando Torres verruilde ruim een jaar geleden Liverpool voor Chelsea, maar bereikte nimmer zijn topniveau. West Ham dacht hiervan wellicht te kunnen profiteren, maar ving bot bij The Blues. "We hebben het echt geprobeerd. We dachten dat hij bij ons zijn vertrouwen zou kunnen herwinnen. Hij had er hier misschien een paar in kunnen schieten", aldus Sullivan. "Chelsea liet ons echter weten dat het niet het juiste moment was."

Eigenaar David Gold bevestigt de bewering van Sullivan. Het zou zijn gegaan om een huurperiode van een maand. "Het klopt dat we hebben geprobeerd hem voor korte termijn binnen te halen", aldus de zakenman.

Ook bij Manchester City klopte West Ham vergeefs aan. De afgelopen maanden poogden de Hammers Carlos Tévez terug te halen naar Londen. De Argentijn wordt op Boleyn Ground op handen gedragen, omdat hij de club enkele jaren geleden met belangrijke goals degradatie hielp ontlopen.