'Wii U kan ooit 3D worden'

De aanraakschermcontroller van de Wii U kan ooit geüpdatet worden met een 3D-scherm. Ook de mogelijkheid voor Full HD-beeldkwaliteit behoort tot de mogelijkheden. Dat blijkt uit patenten die in september geregistreerd zijn en sinds deze maand zijn in te zien bij het Amerikaanse patentbureau.

Waar de Wii U op een televisiescherm wel Full HD-beelden kan tonen, gebeurt dat op het scherm van de controller niet. Het kleinere scherm heeft een resolutie van 854 bij 480 pixels, terwijl Full HD 1920 bij 1080 pixels vereist.

De Wii U is de eerste spelcomputer van Nintendo die HD-beelden ondersteunt. Met de Nintendo Wii kan maximaal een beeld van 640 bij 480 pixels worden uitgestuurd naar de televisie.

Nintendo wil zijn nieuwe spelcomputer dit najaar wereldwijd op de markt hebben. Het bedrijf verkeert in zwaar weer nu de verkoop van de Nintendo Wii en Nintendo DS in het slop raakt. Daarnaast heeft het Japanse gamebedrijf de vraagprijs van de Nintendo 3DS drastisch moeten verlagen om de verkoop van de draagbare spelcomputer te stuwen.


'Wii U kan ooit 3D worden' (Foto: Novum)