Gesettelde vrouw vreet zich rond

Menig man met een vaste relatie heeft het al kunnen constateren, maar nu is het eindelijk aangetoond: vrouwen worden al snel na het aangaan van een vaste relatie een stuk dikker. Dit blijkt uit een onderzoek waaraan duizend gesettelde dames hebben deelgenomen.

Zodra een slanke den eenmaal een prooi heeft binnengehengeld, wordt er niet meer omgekeken naar hun figuur. Maar liefst 56 procent van alle vrouwen zien de kilo's er bij hen al binnen vier tot zes maanden na de verovering aanvliegen.

De schokkende conclusies gaan op voor een op de negen vrouwen, aldus een enquête van LighterLife. Gemiddeld zien de dames de weegschaal maar liefst zeven kilo meer aangeven dan toen zij nog vrijgezel waren. Volgens een derde van de ondervraagde dikkerdjes komt dit omdat ze nu gezellig met hun nieuwe liefde op de bank hangen.

Een op de vijf vrouwen is een stuk eerlijker, en geeft toe dat ze niet meer op haar gewicht let. Tien procent bekent zelfs dat ze zichzelf nu volstopt. "Ik ben aangekomen door al die lekkere etentjes die we nu met z'n tweeën hebben", luidt het.