Georgina Verbaan werd ongepland zwanger

De zwangerschap van Georgina Verbaan was niet gepland. De actrice raakte vijf maanden nadat ze haar huidige vriend, trompettist Rob van de Wouw, leerde kennen zwanger. "Plannen ligt niet in mijn aard. Maar het was helemaal goed zo."

"Het was een verrassing, een cadeautje", vertelt Verbaan in een interview met tijdschrift Vega. Haar dochter Odilia werd in oktober 2010 geboren. "Eigenlijk kan het niet mooier. Het was anders misschien helemaal niet gebeurd. Zoiets plannen, alleen het idee al."

De actrice wil vooralsnog geen tweede kind. "Eerst maar even proberen te slapen", zegt Verbaan, die sinds haar zestiende aan slaapstoornis insomnia lijdt. "Het is weer begonnen sinds mijn dochter een halfjaar iedere nacht wakker was. Nu slaapt zij door en lig ik wakker."

De 32-jarige Verbaan besloot vorig jaar het een tijdje rustig aan te doen wegens oververmoeidheid. "Door mijn zwangerschap had ik een tijdje niet gewerkt", legt ze uit. "Ik krijg geen verlof, maar er moet natuurlijk wel eten op tafel komen. Ik werd angstig en ging alles aannemen. Voor een theatertoer speelde ik elke avond."

Ze kon het niet combineren met de zorg voor haar kind. "Ik sliep twee, drie maanden niet. Ik wilde meteen door met de repetities van een nieuw theaterstuk, maar kon echt niet meer. Daar hield het op."