Jans: "Geen terechte overwinning"

sc Heerenveen had vanmiddag veel moeite om het net te vinden. In de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk werd uiteindelijk één keer gescoord, waardoor de drie punten toch nog mee naar Friesland gingen.

Na afloop van het duel koesterde trainer Ron Jans vooral de zege. "Het was geen terechte overwinning, maar hij staat wel in de boeken.Uiteindelijk gaat het om het resultaat", liet de oefenmeester op de officiële website weten.

Toch had Jans ook nog wat punten van kritiek. "De tweede helft was dramatisch. In de rust heb ik aangegeven wat er moest gebeuren. Vroeg druk zetten en het veld lang en breed houden, maar in de praktijk kwam er niets van terecht. RKC bepaalde met tien man de wedstrijd. Dat is niet best."

Tot slot gaf Jans nog een groot compliment aan zijn verdediging. "RKC kreeg een paar goede kansen. We moesten zelfs nog een bal van de lijn halen. Iedereen heeft het altijd over onze aanval, maar in dit geval moet ik de defensie een compliment maken, want we hebben het doel schoon gehouden."