[DC] Zwitserland uitgeschakeld door Verenigde Staten

Zwitserland heeft in de wereldgroep van de Davis Cup verrassend verloren van de Verenigde Staten. Roger Federer en Stanislas Wawrinka gingen in het dubbelspel onderuit tegen Mike Bryan en Mardy Fish. De Amerikanen bleken met 4-6, 6-3, 6-3 en 6-3 te sterk en namen daardoor een onoverbrugbare 3-0 voorsprong.

Federer en Wawrinka dolven vrijdag in het enkelspel al het onderspit tegen respectievelijk John Isner en Fish. Door de nederlaag moeten de Zwitsers in het najaar aan de bak om degradatie af te wenden. De Verenigde Staten nemen het in de kwartfinale op tegen Canada of Frankrijk.

Spanje besliste zaterdag de ontmoeting met Kazachstan. In het dubbelspel rekenden Marcel Granollers en Marc Lopez af met Evgeny Korolev en Yuriy Schukin: 6-2, 6-3 en 6-1. De titelverdediger stond door overwinningen in het enkelspel van Juan Carlos Ferrero en Nicolas Almagro al op een comfortabele voorsprong. De volgende tegenstander van de Spanjaarden komt uit het duel tussen Oostenrijk en Rusland.

Argentinië drong ten koste van Duitsland door tot de tweede ronde. De Argentijnen waren ook in het dubbelspel de sterkste: 3-6, 4-6, 6-4, 6-3 en 6-4. David Nalbandian en Eduardo Schwank haalden het beslissende punt binnen tegen Tommy Haas en Philipp Petzschner. Japan of Kroatië is de volgende tegenstander van Argentinië.

Tsjechië nam tegen Italië een 3-0 voorsprong dankzij Tomas Berdych en Radek Stepanek. Daniele Bracciali en Potito Starace werden met 6-3, 6-4 en 6-2 aan de kant gezet. In de volgende ronde is Servië of Zweden de tegenstander. De Zweden verkleinden zaterdag de achterstand door een zege in het dubbelspel: 2-1.


Zwitserland uitgeschakeld door Verenigde Staten (Foto: Novum)