Van der Linden naar Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles heeft op de eigen clubsite bekendgemaakt dat Jop van der Linden in de zomer over zal komen van Helmond Sport. De 21-jarige centrale verdediger zette zijn handtekening onder een tweejarig contract. De club heeft tevens de optie om Van der Linden voor een derde jaar vast te leggen. Commissaris Marc Overmars is erg tevreden over de komst van de verdediger.

"We volgen Jop van der Linden al een tijdje. Een talentvolle verdediger die in de komende jaren kan doorgroeien. Nadat wij hoorden dat hij niet wilde bijtekenen bij Helmond Sport hebben wij snel gehandeld. Waar we vorig jaar vaak naast spelers grepen, lukt het nu wel om zaken te doen", aldus Overmars op de clubsite van Go Ahead Eagles.

Van der Linden werd geboren in Apeldoorn en werd op jeugdige leeftijd ontdekt door Vitesse. De Arnhemse club plukte hem zodoende weg bij amateurclub Columbia. Door Vitesse werd hij later uitgeleend aan AGOVV. Daarna maakte hij de overstap naar Helmond Sport, waar hij aan zijn tweede seizoen bezig is. Hij heeft dit seizoen twintig duels voor de Brabanders gespeeld, waarin hij zes keer het doel wist te treffen.