Sloop clubhuis Hells Angels begonnen

De sloop van het voormalig clubhuis van de Hells Angels in Amsterdam is begonnen. Om 11.00 uur, een halfuur nadat de Angels de sleutel hadden afgegeven en waren vetrokken, trok een grijpmachine de eerste hekken van het balkon.

De gemeente bereikte na jarenlang gesteggel overeenstemming met de motorclub over het terrein aan de H.J. Wenckebachweg, waarop het clubhuis staat. De Hells Angels krijgen vier ton voor hun vertrek.

Op het terrein moet een parkje verrijzen. De bewoners van een nieuw te bouwen buurt moeten daar kunnen wandelen en picknicken, zegt een gemeentewoordvoerder. Niet alleen de Angels moeten het gebied verlaten. "In de loop van de tijd wordt de rest van het gebied leeggemaakt." Ook 'overlastgevende' bedrijven zoals glassnijders moeten het veld ruimen. Daarna wordt de grond gesaneerd en bouwrijp gemaakt.

Dan kan worden begonnen met de bouw van een 'typisch Amsterdamse wijk'. Daarbij is veel ruimte voor zelfbouw. "Iemand kan dan in zijn eentje een huis bouwen, maar omdat het vooral hier erg duur is om één woning op één bouwkavel te bouwen, is het ook mogelijk met een groep een appartementencomplex te bouwen."