Microsoft integreert Kinect in laptop

Microsoft heeft altijd al de intentie gehad om hun Kinecttechnologie in een breed scala van producten te verwerken. Waar op de afgelopen Consumer Electronics Show bekend werd gemaakt dat zij Kinect in desktops willen gaan integreren, lijkt het erop dat ze die plannen ook willen doortrekken naar laptops.

The Daily heeft namelijk enkele laptops voorzien van Kinecttechnologie weten te bemachtigen, waarvan een bron binnen Microsoft heeft aangegeven dat dit inderdaad officiële prototypes zijn. De apparaten, die op het eerste gezicht lijken op ASUS-laptops met Windows 8, zijn voorzien van bewegingsdetecterende sensoren op de plaats waar normaal gesproken een webcam zit. Aan de onderkant van het scherm zitten een aantal LED-lampjes.

Er zijn tientallen voorbeelden te bedenken wat dit voor de functionaliteit van laptops zou kunnen betekenen. Uiteraard heeft het toepassingsmogelijkheden bij games, maar ook het wisselen tussen applicaties zou letterlijk in een handomdraai gedaan kunnen worden. Ook voor mensen met een fysieke beperking zou dit kunnen betekenen dat zij draagbare apparaten makkelijker kunnen bedienen.

Microsofts plan om Kinect niet enkel te gebruiken om te gamen lijkt steeds dichterbij te komen. Eerder opperde Microsoft al het idee om Kinect in te bouwen in televisietoestellen.