Van Ass betuigt spijt aan De Nooijer en Taekema

Bondscoach van de hockeymannen Paul van Ass heeft donderdagavond zijn excuses aangeboden aan Teun de Nooijer en Taeke Taekema. Dat meldt de KNHB vrijdag. De coach had zich in een interview met de Volkskrant zeer kritisch uitgelaten over de rol van de twee routiniers bij het Nederlands team.

"In het gesprek heb ik mijn excuses aangeboden voor het feit en de wijze waarop ik naar buiten ben getreden in de Volkskrant eerder deze week", meldt Van Ass. "Zij verdienen dat niet en dat had niet mogen gebeuren." Hij zegt de gang van zaken te betreuren. "Voor beide hockeycarrières heb ik groot respect en zij hebben een grote bijdrage geleverd aan het Nederlands elftal."

Van Ass besloot eerder deze maand om De Nooijer en Taekema niet mee te nemen op trainingsstage naar Spanje en Australië. De oefencampagne van Oranje dient als voorbereiding op de Olympische Spelen, die van 27 juli tot en met 12 augustus worden gehouden in Londen.

De 35-jarige De Nooijer is met 445 interlands recordinternational voor Nederland. Taekema speelde tot dusver 240 wedstrijden voor het Nederlands team.